“Zo aan het eind van het jaar blik ik altijd even terug. Even reflecteren op het afgelopen jaar en stilstaan bij de dingen die op mijn pad gekomen zijn en de stappen die ik heb genomen.

In januari startte ik na 2,5 jaar ondernemerschap zowaar met een volle agenda tot in ieder geval de zomerperiode. Een bevlogen start van een nieuw jaar. Meer erkenning voor mijn werk kon ik niet krijgen, ik voel nu nog de energie en het enthousiasme wat ik toen ervaarde.

21 Februari zat ik bij de notaris voor het oprichten van mijn B.V. Vol trots en met de nodige ambitieuze plannen in het vooruitzicht. Diezelfde dag nog vertrokken we ’s avonds naar onze wintersport bestemming. Even heerlijk genieten met het gezin en dan weer vol aan de bak met verschillende teams, trainees en coachees.

Tijdens onze vakantie ontvingen wij regelmatig appjes met vragen als; ‘hebben jullie al last van de COVID-19’? Op dat moment maakten wij er nog een grapje over en vroegen ons oprecht af waar iedereen zich toch zo druk om maakte. Na een heerlijke week kwamen wij thuis en pakten we onze dagelijkse gang van zaken weer op. Voor mij stonden er die week trainingen gepland met een aantal jonge ondernemers / managers. Bijzondere dagen, want op de laatste dag van de training was de eerste intelligente lock-down een feit.

Al mijn trainingen en coaching gesprekken die voor eind maart, april en mei gepland konden ineens niet meer zoals gepland (live) doorgaan. Ook lieten een aantal opdrachtgevers weten dat zij alle samenwerkingsverbanden met externe partners even per direct on hold moesten zetten. Weer anderen zagen de bui al hangen en vreesden een faillissement waardoor ook zij de samenwerking op een laag pitje zetten. Ik zag mijn bedrijf en al mijn plannen in rook op gaan. Het gevoel van gemis, van de controle volledig verliezen! Jullie mogen best weten dat ik me als mens en ondernemer echt in de steek gelaten voelde en volledig machteloos.

Wat was ik blij dat ik in de loop van de jaren heb mogen leren wat mij helpt om mijn eigen batterij goed opgeladen te houden, zodat ik na het uiten van mijn emoties en het benoemen van wat dingen met mij deden, vanuit een positieve mindset al vrij snel nieuwe kansen zag en hier vol overgave mee aan de slag ging. Zo riep ik al jaren ik graag eens een eigen boek wilde schrijven. Een beter moment als nu was er niet, want tja….ik had immers ineens tijd over. Tot nu toe was mijn ‘excuus’ vaak, ‘dat moet maar even wachten want ik ben nu te druk, er spelen nu andere prioriteiten’. En nu was het zomaar ineens ‘tijd om tijd te maken’! Gelukkig had ik al jaren veel opgeschreven waardoor het me gelukt is om binnen 6 weken samen met Expertboek mijn eerste boek te lanceren.

Een van mijn doelen dit jaar was het vergroten van mijn zichtbaarheid als ondernemer daarom heb ik in het verlengde van mijn boek ‘IN 10 STAPPEN ZELFBEWUSTER SAMENWERKEN’ per stap, samen met VariaMedia, video’s opgenomen en twee online workshops. Ook ben ik een dag de studio in geweest voor het inspreken van mijn luisterboek. Wat een reis! Echt geweldig om weer even stil te staan bij alle stappen die hierbij kwamen kijken. Daarnaast heb ik dit jaar de TA opleiding Coachen vanuit positieve psychologie afgerond. Samen met geweldige medecursisten hebben we gelachen en gehuild.

En als ik kijk naar wat dit jaar mij privé gebracht heeft. Meer tijd samen met mijn gezin. Dagelijks alleen of samen heerlijk gewandeld. Momenten voor mezelf gepland voor o.a. meditatie oefeningen. ’s Ochtends en ’s avonds samen aan tafel gegeten, in plaats van altijd al voor de files onderweg te zijn en ’s avonds na de avondspits vaak pas weer thuis te komen. Oftewel mede dankzij de COVID-19 maatregelen heb ik mezelf toegestaan om meer gehoor te gaan geven aan mijn eigen behoeften en stil te staan bij wat (voor mij) echt belangrijk is.

Gun jezelf een moment om ook even terug te blikken op het afgelopen jaar. Om stil te staan bij wat het je heeft gebracht en waar je nu staat. Het helpt je om ook voor komend jaar weer mooie doelen te stellen waar je voor jezelf mee aan de slag wilt.

Focus op wat belangrijk is, ga ervoor en maak het verschil!

Ik wens jullie een fantastisch 2021, vol nieuwe kansen en mogelijkheden.”

Bel mij direct!