Om maar met de deur in huis te vallen: de impact van leiderschap is groot, misschien zelfs groter dan je in eerste instantie zou denken. En juist daarom is het zo belangrijk om te (bege)leiden zonder ruis op de lijn.

Als leider wil je mensen graag bereiken. Hoe vaak sta jij stil bij jouw manier van communiceren? Vaak zijn we meer bezig met ‘WAT’ we communiceren, dan met ‘HOE’. Terwijl de manier waarop we een boodschap overbrengen juist de grootste impact heeft op de motivatie en betrokkenheid van mensen.

En dat is wat we nastreven: betrokkenheid en motivatie, het resultaat komt dan vanzelf. Anders gezegd, als je wilt dat de ander hoort WAT je zegt, focus dan op HOE je het zegt. Op welke manier geef je als leider aandacht aan jouw communicatie: stel eens vast waar jouw team blij van wordt. Is dat bijvoorbeeld van plannen maken, uitdagende doelen realiseren of samenwerken in goede harmonie? Let eens op bij welke benadering er een glinstering in de ogen van jouw teamleden verschijnt.

Als je de bron van motivatie hebt gevonden; dan weet je welke insteek je boodschap nodig heeft. Het Process Communication Model® (PCM) helpt je om die boodschap vorm te geven, zodat je op een krachtige manier kan communiceren en motiveren.

Andere manier van motiveren
Vaak verwachten we dat iedereen op dezelfde manier gemotiveerd wordt als wij zelf. Als je als leidinggevende je er eenmaal van bewust bent dat eenieder van ons op een andere manier gemotiveerd wordt, gaat er een wereld voor je open.

Vraag naar de behoefte
Doordat we aannames doen ontstaan er misverstanden. Vraag dus per individu welke behoefte hij of zij heeft. Leer elkaars taal om te begrijpen wat de ander bedoelt en waar de behoefte ligt. PCM helpt je om effectiever en met meer energie samen te werken. Elke dag opnieuw. Door het herkennen wat jou en anderen motiveert -en, als dat niet gebeurt, wat stress veroorzaakt, kan je er effectief mee om gaan.

Belangrijk om te weten is dat PCM uitgaat van acht bronnen van motivatie, hierbij gaat het om het vervullen van je psychologische behoeften- en dit is voor iedereen anders. Motivatie en stress staan in een directe relatie tot elkaar. Wanneer je goed voor jezelf en je team zorgt en de interne batterij bewust oplaadt, creëer je ruimte, blijf je helderder nadenken, vergroot je je veerkracht en minimaliseer je stress.

Als PCM Trainers verzorgen wij (online) trainingsprogramma’s om leidinggevenden praktische communicatietools te geven waarmee ze zichzelf en anderen kunnen motiveren.

Kijk naar wat mensen nodig hebben
Door te kijken naar wat mensen nodig hebben, ben je als leidinggevende in staat mensen beter, gemotiveerder en met (nog) meer enthousiasme hun werk uit te laten voeren.

Neem contact op
Wil jij ook jouw persoonlijke effectiviteit vergroten? Of effectiever met stressreductie en conflicthantering aan de slag te gaan? Neem dan contact op. Ik kijk uit naar je bericht.

Leer observeren en maak het verschil!

Monique Bruil

Eigenaar BSmart Communication / Ontwikkelingspartner / PCM Trainer en Coach / Auteur van het boek ‘In 10 stappen zelfbewuster samenwerken’.

Deze blog is speciaal geschreven door Johannes van de Water / PCM Trainer en Coach, voor Process Communication Nederland

Bel mij direct!