We hebben allemaal zo onze ‘triggers’, zeker in onzekere tijden. Er gebeurt iets en voor je het weet, reageer je vanuit een emotie. De vraag is: ga je mee in het drama of laat je het los? Als Trainer en Coach adviseer ik je het laatste: ‘Het leven is niet altijd makkelijk, toch kun je altijd kiezen hoe jij ermee om gaat.’

‘Je eigen gedachten zijn soms de grootste gevangenis, en dat terwijl de sleutel in je zak zit. Namelijk de bereidheid om risico’s te nemen, om jezelf los te maken van oordelen en jezelf te leren accepteren’

~ Edith Eva Eger ~

Triggers
Als mens worden we vaak ‘getriggerd’. Er hoeft maar iets te gebeuren en je reageert. We hebben allemaal met triggers te maken en de vraag is: hoe ga jij ermee om? Ga je mee in een emotie of laat je de verantwoordelijkheid daar waar deze hoort? Op het moment dat je de emoties van een ander meeneemt, heeft dit vaak een negatief effect op jezelf. Het is belangrijk dat je inziet, dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor ons eigen gedrag en daarmee dus ook voor onze eigen emoties. Door je hier bewust van te zijn, vergroot je stap voor stap je bewustwording. En bij bewustwording hoort het proces van helen en loslaten. Want ergens denk je nog vanuit oude (valse) overtuigingen die losgelaten mogen worden.

Sta in je kracht
Het is belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft, door gehoor te geven aan je eigen behoeften. Blijf geloven in jezelf, in hetgeen waar jij voor staat. Zonder twijfel en oordeel. Want zodra je twijfelt of er een oordeel over hebt, zet je jezelf weer vast in je oude manier van denken. Je pakt je oude (valse) overtuiging erbij, en handelt vervolgens vanuit ervaringen uit je verleden. Oftewel, je valt in herhaling. Het is tijd om je negatieve, belemmerende manier van denken, positief te doorbreken.

 

In mijn boek ‘In 10 stappen zelfbewuster samenwerken’, de trainingen en coaching deel ik praktische tips met je die jou gaan helpen je communicatie en motivatie te versterken en te gaan voor méér plezier en resultaat.

Direct bestellen

 

Laat het los (let it go)
Besef dat alles gebeurt zoals jij denkt dat het gebeurt. Zo zei iemand ooit tegen mij; ‘Monique, je creëert je eigen kansen. En succes is het resultaat van je eigen manier van denken’.

Dingen overkomen je niet, ze hebben altijd een reden. Kijk wat jij ervoor nodig hebt om jezelf onvoorwaardelijk te vertrouwen, en niet langer jezelf en anderen te bekritiseren, om geen weerstand (oordeel) meer te hebben, en de controle los te laten. Dit is zeker niet makkelijk, en toch heb jij de sleutel in je broekzak zitten. Want alleen jij weet wat voor jou belangrijk is. Wat jij nodig hebt om jezelf, je eigen gevoel te vertrouwen. Zeg nu zelf, heb je een reden om aan jezelf te twijfelen? Heb je niet al lang bewezen dat je in staat bent om voor jezelf te zorgen?

‘Er komen altijd hindernissen op je pad om te overwinnen’

Het gaat erom dat je voor jezelf blijft kiezen door gehoor te geven aan je eigen behoeften, aan wat voor jou belangrijk is. Door je eigen drijfveren en kwaliteiten te omarmen vanuit zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Kies voor jezelf
Blijf lief voor jezelf (en anderen): in je handelen, en in je manier van denken. Wees een voorbeeld voor jezelf en voor anderen. Je kunt een ander niet veranderen. Als jij wilt dat iemand, of een situatie veranderd, begin dan bij jezelf. Zorg voor een goede balans, heb vertrouwen in jezelf, in anderen en in samenwerken. Het leven gaat niet altijd over rozen, wel kun jij kiezen hoe je met alles omgaat. Je weet dat er ook altijd weer betere tijden komen. We zeggen niet voor niets; ‘na regen komt zonneschijn’.

Blijf werken aan jezelf, neem verstandige en gezonde keuzes voor jezelf, en doe die dingen waar je blij van wordt. Ga niet mee in het drama van anderen of situaties die jou (negatief) triggeren.

Je hebt altijd een keuze. Vraag jezelf regelmatig af; ‘kan ik hier nu iets mee?’, ‘ga ik erin mee, blijf ik erin hangen?’ Of ‘laat ik het los en kies ik voor mezelf?’

Creëer je eigen werkelijkheid, je eigen duidelijkheid en vandaaruit je eigen kansen! Want je bent zo succesvol als jij zelf denkt.
Wil jij jouw zelfinzichten vergroten en vanuit persoonlijk leiderschap werken aan meer zelfvertrouwen door je communicatie en motivatie te versterken? Neem dan gerust contact met mij op.

Monique Bruil

Eigenaar BSmart Communication / Ontwikkelingspartner / PCM Trainer en Coach / Auteur van het boek ‘In 10 stappen zelfbewuster samenwerken’.

Bel mij direct!