Behandel de ander NIET standaard zoals je zelf graag behandeld wordt, eenieder van ons heeft namelijk andere behoeften. Doordat teams uit verschillende persoonlijkheden bestaan met ieder zijn eigen drijfveren, is de één eenvoudiger aan te sturen en te enthousiasmeren dan de ander.
Wat maakt het ene team nu zo enorm succesvol, terwijl het andere team niet lekker functioneert? Het geheim zit in het zoeken naar overeenkomsten in plaats van focussen op de verschillen. En dan zowel op persoonlijk vlak alsook op professioneel vlak.

Plezier op de werkvloer
Onderlinge frustraties hebben een negatief effect op je bedrijf, op de samenwerking en op de individuele persoonlijke motivaties. Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk eraan te werken, vanuit oog en oor voor elkaar. Bedrijven gaan steeds vaker op zoek naar een goede manier om taken te verdelen zodat teamleden blij worden van hetgeen ze doen. Daarbij is het belangrijk om goed te kijken naar de individuele behoeften binnen de teams. Unieke individuen met ieder zijn eigen kwaliteiten, valkuilen en motivatie. Door de behoeften van de individuele teamleden goed te observeren en met deze gegevens aan de slag te gaan, ben je in staat te kijken welke taak het best past bij de persoonlijke en zakelijke behoeften. Het resultaat is een gemotiveerde medewerker die beter gaat functioneren doordat hij de juiste erkenning krijgt. Teams die gebruik maken van elkaars sterke kwaliteiten, elkaar leren waarderen, en vanuit vertrouwen samenwerken EXCELLEREN!

Behandel elkaar met respect en waardering
Een communicatietrainer en coach helpt mensen elkaar beter te begrijpen. Door te kijken naar de individu en wat hem of haar gelukkig maakt. Als teams vanuit een communicatie en motivatie onderzoek worden samengesteld, is de kans op succes vele malen groter. En ook bestaande teams die onder de loep worden genomen laten zien dat verbluffende resultaten mogelijk zijn, gewoon door open te staan voor elkaar. Door elkaars communicatie en motivatie voorkeuren te herkennen leren we elkaar begrijpen. Er zijn verschillende manieren waarop dit bereikt kan worden. Toch is de uitkomst is vaak hetzelfde: de bedrijfscultuur krijgt een positieve boost op het moment dat eenieder zich op z’n plek voelt en de juiste erkenning krijgt.

Succesvolle teams en organisaties
Effectieve interacties vormen de basis voor excellerende teams. En effectief communiceren kun je leren; ongeacht leeftijd, functie en persoonlijke interesses. Het draait om begrip voor elkaar. Daarbij is het belangrijk dat eenieder inzicht krijgt in de aannames die hij onbewust doet. Eerlijke, duidelijke verwachtingen spelen eveneens een belangrijke rol. Door vanuit herkenning te werken aan de acceptatie werk je als team samen aan de verbinding. Hierdoor creëer je duidelijkheid. Teamleden zitten beter in hun vel en voelen zich gewaardeerd. Kritiek leren ontvangen en verwerken hoort eveneens bij effectieve persoonlijke communicatie. Kwetsbaar durven opstellen is een kracht en zeker geen falen.

Hoe effectief is de communicatie en motivatie binnen jouw bedrijf/team? Weet jij wat ervoor nodig is om vanuit effectieve communicatie positief vooruit te gaan, zodat jullie met meer plezier en resultaat optimaal leren samenwerken?

Leer observeren en maak persoonlijk en zakelijk het verschil

Benieuwd naar wat ik als ontwikkelingspartner, PCM® Trainer en Coach voor jou als individu, voor je bedrijf of voor je team kan betekenen? Neem gerust contact met mij op, dan bekijken we samen de verschillende wensen en mogelijkheden.

Bel mij direct!