Team coaching

De wereld verandert en verlangt dat organisaties mee veranderen. Het succes van een organisatie valt of staat met het behalen van de gewenste resultaten op basis van goede samenwerking. Goed samenwerken klinkt vanzelfsprekend, maar blijkt in de praktijk lang niet altijd eenvoudig.

Sterke teams zetten een organisatie op voorsprong

Sterke teams kennen hun capaciteiten, kwaliteiten en valkuilen. Ze weten op het juiste moment gebruik te maken van elkaars kracht en bereiken uitzonderlijke resultaten. Dat zet een organisatie op voorsprong. Teamcoaching begint bij het bewust worden van de kwaliteiten, onderlinge verschillen en overeenkomsten in een team. Welke kwaliteiten zijn aanwezig? Hoe benutten we elkaars sterke eigenschappen? Waar stagneert samenwerking? Wat vinden we belangrijk in ons team?

We werken met een team aan het beter leren benutten van kwaliteiten én het durven opzoeken van verschillen. Door elkaar daarin op te zoeken vul je elkaar aan én versterk je het team. Er ontstaat een win-win situatie, waarin medewerkers zowel individueel als samen meer bereiken.

“De beste teams hebben geleerd te reflecteren. Ze maken gebruik van de aanwezige talenten en blijven in ontwikkeling.”

Uiteindelijk gaat teamcoaching over het versterken van samenwerking én het bevorderen van het zelfsturend vermogen. Belangrijk uitgangspunt is dat teams zich eigenaar voelen van veranderingsprocessen. Alleen dan gaan teams blijvend anders functioneren en beter presteren. Samen bepalen we de juiste koers!

Neem contact met mij op!

10 + 10 =

Bel mij direct!