Proces Communication Model

 

 

Nieuwe tijden, nieuwe uitdagingen!

Het moderne werken vraagt een nieuwe werkwijze. De markt is in beweging en vraagt verandering bij ons allemaal. Heldere, transparante communicatie die motiveert, inspireert en verbindt is essentieel. Het Process Communication Model geeft inzicht in de persoonlijke drijfveren en daagt je uit jouw persoonlijke communicatie vaardigheden optimaal te ontwikkelen. Tevens geeft het inzicht in en handvatten voor het herkennen van “stress” en het voorkomen van miscommunicatie.

Wat kan ik vanuit Process Communication voor jou betekenen?

Ieders persoonlijkheid is opgebouwd uit een unieke combinatie van zes persoonlijkheidstypen. Waarbij de volgorde en intensiteit van de verschillende typen verschillen. Afhankelijk van de combinatie zijn specifieke karaktertrekken, contact percepties, communicatiestijlen, behoeften en voorspelbaar zichtbaar stressgedrag helder waarneembaar. Ieder persoonlijkheidstype heeft zijn/haar sterktes en zwaktes; en ieder is OK! Het inzicht in deze types en het inspelen op de communicatie kanalen en behoeftes levert praktische handvatten.

Zonder stress heb je toegang tot de gedragselementen van alle persoonlijkheidstypen en kun je eenvoudig wisselen van het ene naar het andere persoonlijkheidstype. Daardoor kun je soepel contact maken met anderen. Onder invloed van stress wordt dit vermogen tot variëren beperkt en communiceer je vooral op de wijze die van nature het beste bij je past. Dit resulteert in miscommunicatie en conflicten. Het Process Communication Model is een perfecte tool om snel en effectief te leren optimaal te communiceren in elke situatie.

Vanuit het Process Communication Model krijg je:

  • Inzicht in eigen gedrag, dat van anderen en in communicatiepatronen binnen groepen en teams.
  • Een methode om ontspannen relaties op te bouwen, gebaseerd op gedeelde verantwoordelijkheid en vertrouwen.
  • Plezier en variatie in het contact met jouw omgeving.
  • Een heldere en duidelijke visie op hoe communicatie efficiënter ingezet kan worden.
  • Een mogelijkheid om te reflecteren op eigen psychologische behoeften en op die van anderen.
  • Inzicht en tools om positief te anticiperen op – voorspelbaar – negatief gedrag.
  • Inzicht in elkaars sterke kwaliteiten.

Wat als je beter zou kunnen communiceren?
Ik begrijp dat het moeilijk kan zijn om effectief te communiceren met al die verschillende persoonlijkheidstypes die we elke dag tegenkomen. Of je nu een klein bedrijf, een onderneming, een familie, of een school hebt, ik help je op weg.

Neem contact met mij op!

11 + 14 =

Bel mij direct!