In 10 stappen Zelfbewuster samenwerken

Herken je drive

In 10 stappen zelfbewuster samenwerken: stap 1. Het herkennen van je eigen drijfveren, oftewel je eigen drive, maakt dingen duidelijk. Hoe ga je met jezelf om, wat verwacht je jezelf en wat verwacht je van anderen? Wil je in staat zijn effectiever samen te werken, dan is het belangrijk dat je eerst je eigen bewustwording vergroot.

Omarm je persoonlijke kwaliteiten

In 10 stappen zelfbewuster samenwerken – stap 2. Ben jij je bewust van jouw kwaliteiten? Waar ben je van nature goed in en wat zijn je valkuilen? Wat is aangeboren talent en wat is aangeleerd gedrag? Oftewel ben jij in staat jezelf te managen en te werken aan de verbinding met anderen?

Werk aan een positieve mindset

In 10 stappen zelfbewuster samenwerken – stap 3. Kijk naar wat iets je brengt in plaats van naar wat het je kost. Succes is het resultaat van je eigen gedachten. Bekijk situaties eens op een andere manier en focus op wat echt belangrijk is. In plaats van hard je best te doen om je verleden uit te wissen, kun je beter focussen op wat je nu wilt en juist hier aandacht aan geven.

Vergroot je bewustwording

In 10 stappen zelfbewuster samenwerking – stap 4. Geef gehoor aan je eigen behoeften en leer vertrouwen op jezelf. Elk probleem probeert je namelijk iets duidelijk te maken. Voordat succes in je leven verschijnt krijg je vaak eerst te maken met tegenslagen. Door jezelf de juiste vragen te stellen, ben je in staat deze tegenslagen op te lossen en creëer je nieuwe kansen.

Doe waar je blij van wordt

In 10 stappen zelfbewuster samenwerken – stap 5. Het klinkt zo simpel, vooral omdat het iets is wat we allemaal wel graag willen realiseren. Met plezier samenwerken en positieve resultaten behalen! Toch kies je er vaak voor om het op manieren te doen waar je niet blij van wordt. Door je eigen behoeften en gedrag beter te (h)erkennen, leer je jezelf beter begrijpen. Zo werk je vanuit onvoorwaardelijke acceptatie aan verbinding, en kun je een positieve bijdrage leveren aan de samenwerking met anderen.

Weet wat je wilt en waar naar toe

In 10 stappen zelfbewuster samenwerken – stap 6. Van wens, naar verlangen, naar werkelijkheid. Weet jij wat je echt wilt? Besluit hier dan ook vol voor te gaan. De basis voor doorzettingsvermogen is wilskracht en verlangen. Deze vormen samen een onoverwinnelijk team. Leer de symptomen van gebrek aan doorzettingsvermogen herkennen, en wat er voor nodig is om dit te ontwikkelen.

Leer observeren en maak het verschil

In 10 stappen zelfbewuster samenwerken – stap 7. Kennis krijg je door te studeren, wijsheid door te observeren. Door te focussen op HOE mensen zeggen WAT ze zeggen, ben je in staat echt contact te maken. Een ieder kijkt naar de wereld op zijn of haar eigen manier. Vanuit welke bril (perceptie) kijk jij naar de wereld?

Maak echt contact en bereik zoveel meer

In 10 stappen zelfbewuster samenwerken – stap 8. Effectieve interacties vormen de basis voor ‘Excellerende Teams’. Door je bewust te worden van je persoonlijke voorkeursgedrag en inzicht te krijgen in elkaars kwaliteiten en voorkeuren, leer je jouw kwaliteiten en die van je team verbeteren door de communicatie te versterken. Leer de regel van communicatie toepassen en optimaliseer de samenwerking.

Ga voor succes en minder stress

In 10 stappen zelfbewuster samenwerken – stap 9. Zelfbeheersing maakt het verschil tussen succes en falen. Mensen die vanuit zelfmanagement, zelfbewust handelen, zijn vaak heel succesvol. Herken je stress en start met het vervullen van jouw behoeften en die van de ander. Voorkom miscommunicatie, doe de herken-je-stresstest en ervaar wat je kunt doen om jouw batterij op te laden.

Ga aan de slag met al je talenten

In 10 stappen zelfbewuster samenwerken – stap 10. Ga aan de slag met je eigen talenten en haal alles uit jezelf en je team. Ga voor kwaliteit, kwantiteit en een positieve mindset, en wees de baas over je eigen energieniveau. Maak inzichtelijk wat jou en je team dagelijks en wekelijks gaat helpen om effectief samen te werken, met meer plezier en resultaat!

Bel mij direct!