Training Excellent communiceren en motiveren

Effectief samenwerken met verschillende persoonlijkheidstypen
Als persoon zijn we allemaal uniek en laten we verschillend gedrag zien. Zo ontwikkelen (leren) we op verschillende manieren, communiceren we op verschillende manieren en worden we ook op verschillende manieren gemotiveerd. In deze training leer je hoe je met deze verschillen om kunt gaan. En wat helpt om de communicatie en motivatie te versterken, zodat je als individu en als team effectief vooruit kunt met méér plezier en resultaat!

Heb jij regelmatig te maken met miscommunicatie? Begrijp jij de reactie van je collega (de ander) niet? Stoor je je aan het gedrag van de ander of twijfel je wellicht aan jezelf? Dan past deze 5-daagse PCM-training Excellent Communiceren en Motiveren perfect bij jou!

Tijdens deze training krijg je inzicht in hoe je van nature communiceert, wat jouw persoonlijke valkuilen zijn en hoe je de opgedane kennis kunt vertalen naar het op een eenvoudige en doeltreffende manier realiseren van een prettige en effectieve communicatie.

Je wordt je bewust van je eigen gedachten, overtuigingen en motivatiebronnen, je zelfbeeld en hoe je met je gevoelens omgaat groeit. Je ontdekt welke invloed al deze factoren hebben op je persoonlijk functioneren en in je werk. Hierdoor kun je vertrouwde, ineffectieve gedragspatronen veranderen. Je manier van communiceren en je werkrelaties zullen verbeteren en je persoonlijke effectiviteit neemt toe.

Het doel van de training is inzicht krijgen in je eigen gedrag, dat van je collega’s en het gedrag van je andere relaties.

Opzet
De training bestaat uit onderstaande vijf modules en is gerelateerd aan je PCM-persoonlijkheidsprofiel, je leerdoelen voor de training en de boeken Ontdek Process Communication en In 10 Stappen Zelfbewuster Samenwerken. Waarbij we voorafgaand aan de training samen een intake gesprek plannen voor het bepalen van jouw persoonlijke leerdoel(en) en aan het eind een evaluatiegesprek.

Modules
Module 1 | Zelfinzicht en bewustwording
Module 2 | Verbindend communiceren
Module 3 | Faseren & Motiveren
Module 4 | Observeren en interveniëren
Module 5 | Conflicthantering en Stressmanagement

Na deze 5 dagen heb je jouw zelfinzicht, en het inzicht in verschillende persoonlijkheden vergroot. Met behulp van aangereikte opties en interventies weet je ineffectieve gedragspatronen om te buigen naar effectieve. Vervolgens kun je direct met het geleerde in de praktijk aan de slag.

Het Process Communication Model® is een gedrags- en communicatiemodel dat je leert observeren en inzicht geeft in: eigen gedrag, psychologische behoeften, voorkeursstijlen en het gedrag en de wijze van communiceren van anderen, het waarom en het voorkomen van conflicten, stress en miscommunicatie.

Wil je hier graag meer van weten? Schrijf je dan in voor de training! Klik op één van de hiernaast vermelde data voor aanmelding via mijn contactformulier.

Onder het motto: Verandering begint met vertrouwen! Vertrouwen in jezelf, je team en in samenwerken.

Praktische informatie
Tijden trainingsdagen: 9:00 uur tot 17:00 uur
Ontvangst vanaf 8:30 uur.
Deelnemers: min. 4 / max. 10
Trainingsdagen inclusief uitgebreide lunch
Locatie: Hotel Montferland Zeddam / BSmart Communication Doetinchem
Investering: € 2.350,- excl. BTW. Incl. uitgebreid PCM Persoonlijkheidsprofiel, boeken Ontdek Process Communication en In 10 Stappen Zelfbewuster Samenwerken, werkmap, lesmateriaal, hand-outs, oefeningen en praktijkopdrachten. Exclusief eventuele overnachting.

Certificaat
Aan het einde van de training ontvang je een erkend PCM-certificaat op basis van 80% aanwezigheid, actieve deelname en progressie in je ontwikkeling.

Liever incompany of individueel
Deze training is beschikbaar als open training, incompany training, en als individuele coaching.

  

Data trainingen 2021

Eerstvolgende trainingen

Bel mij direct!